top of page
Sizin için Seçtiklerim:
  • Facebook
  • Instagram

Neşeli, Esprituel, İçten ve Alanında Uzman Fitness Eğitmeni Şehmus Demir ile Spor ve Hayatı Hakkında

  • arzununrenklidunyasi
  • 12 Ağu 2015
  • 4 dakikada okunur

Merhaba okuyucularım, son günlerde sizlerle sporun çeşitli dallaırında uzman eğitmenlerle yaptığımız sohbetleri sizlerle paylaştık ve paylaşmaya devam ediyoruz. Bugün de sizlerle Pilates alanında uzman aynı zamanda Türkiye Fitness Federasyonun eğitmeni olan Şehmus Demir ile yaptığımız neşeli, içten aynı zamanda sizlere yeni yararlı biligler sunacak sohbetimizi paylaşıyoruz. Bizler çok eğlendik sizlere de tebessüm ettireceğini düşünüyoruz.İşte söyleşimiz:


Merhaba Şehmus! Öncelikle kendini tanıtmak istersen nasıl bir ifade kullanmak istersin? Sehmus Demir kimdir? Nelerden hoşlanır?


Şehmus gerek profesyonel hayatında gerekse aile yaşamında prensiplerinden ödün vermeyen, disiplinli ve iyi niyetli olmaya çalışan 37 yaşın olgunluğuyla içindeki neşeli çocuğu harmanlayan iyi bir eş olmaya çalışan ve iyi bir baba olmaya çalışacak herkes gibi bir insan işte!


İnşallah sizler için hayırlı olacak. Sizin gibi anne ve babası sporcu olan biride sporcu olur herhalde : )


1978 Mardin doğumluyum. Babamın işi dolayısıyla seyyah büyüdüm. Hayatımın önemli dönüm noktaları farklı illerde yaşandı. Anadolu’nun neredeyse tüm karakteristik özelliklerini üzerimde taşıyorum. Bu da birçok insanla daha kolay iletişim kurmamı sağlıyor. İstanbul maceram ise 1996 yılında hem Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü kazanmam ve aynı yıl Bursa’nın Karacabey ilçesinde amatör olarak futbol oynarken Beşiktaş Jimnastik Kulübüne transferimle başladı. Beşiktaş’taki hocalarımın teşvikiyle İşletme Fakültesi’ni bırakıp Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Ve Spor Yüksek Okulu’na başladım. 1999 senesinde futbolla beraber fitness sektörüne giriş yaptım ve o tarihten beridir fitness sektöründe aktif olarak çalışmaya devam ediyorum. Okullu bir eğitmen olmamın yanında sayısız yurt içi ve uluslararası eğitime katıldım ve şuan bunlara ek olarak Türkiye Vücut Geliştirme Ve Fitness Federasyonu’nun eğitim takımında yer alıyor ve Türkiye’nin her ilinde bu sektöre giriş yapmak isteyen eğitmenleri eğitiyoruz.



Yemek için yaşayıp egzersiz yapanlardanım…

Seni Fitness eğitmenliği kimliğinle tanıyoruz. Mesleğin dışında nelerle uğraşmak hoşuna gider? Hobilerin nelerdir? Ailesiyle yeterince vakit geçirebiliyor mu?


İş hayatımın dışında bıraksalar evden dışarı adımımı atmam (Yengeç burcunun laneti bu sanırım). Yemek için yaşayıp egzersiz yapanlardanım (Bu da doğduğum toprakların laneti sanırım). Hayatım bu şekilde ev ve iş arasında geçiyor. Hanımın baskısıyla ki çok iyi baskı yapar dışarı çıkmam gerekiyorsa da sakin yerleri tercih ediyorum. Sahil kenarında el ele ufak yürüyüşler hanımla en keyifli anlarımız. Tabii evi çok fazla terk edemememin nedenlerinden biri de yoğun çalışma tempom. Eğitmenken hayat daha basitti. İşe gider 9 saat mesaimi tamamlar işimi en iyi şekilde yapar ve evime giderdim. Ama yöneticilik böyle olmuyor maalesef. Günde en az 11-12 saat işyerinde geçiyor. Yöneticilik sorumluluklarının yanında bir de özel ve grup dersleri eklenince hem zaman hem de enerji problemi oluyor (Artık genç değiliz malum). Ama tüm bunlara rağmen evime ve eşime de gereken zamanı ayırmaya gayret ediyorum. Eşim de yüzme eğitmeni olduğu için beni anlayışla karşılıyor çoğu zaman.


Benim için moda eşimin seçtiklerini giymektir…


Moda tanımı Şehmus için ne ifade eder? Modayı takip edermisin ve ne tarz giyinmekten hoşlanırsın?


Benim için moda eşimin seçtiklerini giymektir. Bir insan moda konusunda ancak bu kadar zevksiz olur. Öncelikle alışverişten nefret ederim, kıyafet denemek kâbusumdur ve bir kıyafeti üzerimde görmeden asla anlamam yakışıp yakışmadığını (Gerçi çoğu zaman üzerimdeyken de anlamıyormuşum hanım öyle diyor) ama Allah bu eksiği daha bir kıyafeti askıdayken gördüğünde kafasında evdeki tüm kıyafetlerle kombinleyebilen bir eş nasip ederek giderdi.


Tüm kreasyonumu eşim belirler ertesi gün giyeceklerimi kombinler hazırlar bana da giymek kalır.


Haha süper, iyi ki imdada yetişen eşler var!


Giyim tarzım tamamen spordur (Düğünler hariç). Gerçi bana kalsa düğünlere bile eşofmanla giderim ama bana kalmıyor işte J Bir takım elbisem,2 kot pantalonum,2 gömleğim var. Geri kalan koca dolap şort, t-shirt ve eşofmanla dolu.



Tüm bu hataların kaynağında ise sabırsızlık var…

Şimdi yavaş yavaş senin uzmanlık alanına geçelim. Genellikle insanlar spor salonunda ciddi vakit harcasalar da istedikleri sonuçları alamıyorlar. Bunda en etkili sebepler nelerdir? En çok yapılan hataları sıralarsan en başa neleri koyarsın?


Bu konuda size ayrı bir röportaj verir 1 saatte durmadan anlatabilirim. Ama bilimde bize kaynağa inmemiz öğretildi. Ve tüm bu hataların kaynağında ise sabırsızlık var. Egzersizi bir yaşam tarzı olarak değil de yaza hazırlık materyali olarak gördüğümüz sürece sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmamız çok zor.


Pilates’in insan vücudu için en büyük yararı postür bozukluklarını ortadan kaldırmasıdır…


Pilates alanında dersler veriyorsun? Öncelikle Pilates!i nasıl tanımlarsın? Şu bildiğimiz toplu egzersizler bize ne katar? İnana yararları nelerdir?


Pilates için birçok güzel şey söylenebilir. Müthiş bir egzersiz çeşidi… Ama benim tecrübelerimi soracak olursanız pilatesin insan vücudu için en büyük yararı postür bozukluklarını ortadan kaldırmasıdır. Postür bozukluğu demek kas dengesizliklerinin olduğu anlamına gelir ve doğru postürde olmayan kişiler asla tam kapasiteye ulaşamaz ve ileri yaşamlarında da bel ve boyun fıtıklarıyla mücadele edebilirler.


Biliyorsunuz sağlığını kaybetmeden kıymetini bilemiyor insan. Ama bilmemiz gereken en önemli detay grip olduğumuzda ilaçlarla dinlenmeyle eski halimize geliyoruz. Ama bel ve boyun fıtıkları sonrası omurga asla eskisi gibi olmaz. Çok çok düşecek olan yaşam kalitenizden bahsetmiyorum bile.


Yağ yakmak spor yapanların en çok uğraş verdiği amaçların başında geliyor. Kas kaybına uğramadan yağ yakmak nasıl mümkün olur ya da kas kaybını nasıl minimize ederiz?


Yağ yakımı daha çok beslenmeyle ilgilidir. Kural basit. Giren kalori çıkan kaloriden az olacak ve giren kalori aynı zamanda kaliteli olacak.

Kas kaybı yaşamamak ise daha kompleks bir şey... Beslenmenin yanında egzersizin yapısı, yoğunluğu, şiddeti, periyodu, anatomik yapı, doğru beslenme, hormonel yapı, dinlenme gibi pek çok değişkene bağlıdır. Bu konuda da sizlere en büyük tavsiyem eğitmenlerinizin sözünden çıkmamanız olacaktır.

Sevgili okuyucularım, Sevgili Şehmus Hoca ile yaptığımız eğlenceli bir o kadar da bizler için yararlı söyleşimizi paylaştık. Bu keyifli ve espriler dolu sohbet için Şehmus Demir'e teşekkür ederiz. Sizlerle daha farklı konularla ve değişik röpörtajlarla birlikte olmaya devam edeceğiz. Hepsi Arzu'nun Renkli Dünyası'nda...

 
 
 

Comments


bottom of page